Search

Katwijk Chemie als werkgever

Katwijk Chemie is sinds 1914 actief in de productie en wereldwijde verkoop van farmaceutische grondstoffen. Katwijk Chemie heeft ruim honderd medewerkers. Meer dan driekwart van hen is werkzaam als procesoperator in ploegendienst, als chemisch analist of als monteur.

Wij zijn een familiebedrijf in brede zin: de algemeen directeur is achterkleinzoon van de oprichter maar er zijn ook veel familieverbanden onder het personeel. Er heerst een nuchtere cultuur die voortkomt uit hechte relaties en vakmanschap.

De concurrentie in de markt voor farmaceutische grondstoffen is in de afgelopen tientallen jaren toegenomen, vooral vanuit Azië. Desondanks hebben wij onze positie in de meeste producten kunnen behouden of zelfs kunnen versterken. Het consistent leveren van producten van topkwaliteit was daarbij essentieel. Onze klanten vertrouwen erop dat wij voldoen aan de strenge internationale richtlijnen voor Goede Manier van Produceren (GMP) voor farmaceutische grondstoffen.

We streven ernaar om onze medewerkers een veilige en prettige werkomgeving te bieden met een goede beloning en goede balans tussen werk en privé. Met goed werkgeverschap en door het stimuleren van een sociale organisatie houden we onze medewerkers betrokken en blijven we succesvol.

Proces engineer

In de nieuwe functie zal de proces engineer zich bezig houden met:

  • Vertalen van wensen en eisen naar ontwerp voor installaties/apparatuur inclusief berekeningen en tekeningen;
  • Verbeteren van batchprocessen (vooral chemische synthese, zuivering en drogen);
  • Bijdragen aan veiligheidsstudies en onderzoeken o.a. na incidenten en kwaliteitsproblemen;
  • Begeleiden en vastleggen van installatie/ingebruikname en van wijzigingen.
Bekijk vacature

Project engineer

In de nieuwe functie zal de project engineer zich bezig houden met:

  • Vertalen van productie wensen naar eisen en ontwerp voor installaties/apparatuur inclusief berekeningen en tekeningen;
  • Begeleiden en documenteren (o.a. in Ultimo software) van de installatie/ingebruikname en van wijzigingen, onderhoud en reparaties;
  • Ondersteunen bij troubleshooting, training, veiligheidsstudies en bij onderzoeken o.a. na incidenten en kwaliteitsproblemen.
Bekijk vacature

Monteur ETD

De Elektrotechnische dienst (ETD) is bij Katwijk Chemie verantwoordelijk voor installatie, onderhoud, reparatie en modificatie van productieapparatuur, utiliteitsapparatuur en overige bedrijfsmiddelen op elektro- en instrumentatie-technisch gebied. Veiligheid, milieu, kwaliteit en bedrijfszekerheid spelen hierbij een grote rol. De ETD bestaat nu uit een afdelingshoofd, een assistent afdelingshoofd en vier monteurs. Vanwege uitbreidingen in de fabriek en vervanging en automatisering van apparatuur is de hoeveelheid werk voor de Elektrotechnische dienst toegenomen. Daarom zoeken wij nu een vijfde monteur. De ETD werkt in dagdienst, maar incidenteel dienen monteurs op andere momenten storingen te verhelpen.

Bekijk vacature

Schoonmaakster

Werkzaamheden voor deze functie:

  • Schoonmaken van kantoren, vergaderruimtes, keukens, kleedruimtes en toiletten
  • Beheren van werkvoorraden schoonmaakmiddelen en aanvullen van toiletartikelen e.d.
Bekijk vacature

Katwijk Chemie – toen & nu

In Nederland is Katwijk Chemie één van de weinige producenten van grondstoffen voor generieke medicijnen, Active Pharmaceutical Ingredients (APIs), voor de wereldmarkt. Uit de database van Drug Master Files (DMFs) bij de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA), blijkt bijvoorbeeld dat slechts vijf Nederlandse producenten actieve registraties in de Verenigde Staten voor grondstoffen voor generieke medicijnen hebben.