Search

Katwijk Chemie als werkgever

Katwijk Chemie is sinds 1914 actief in de productie en wereldwijde verkoop van farmaceutische grondstoffen. Katwijk Chemie heeft ruim honderd medewerkers. Meer dan driekwart van hen is werkzaam als procesoperator in ploegendienst, als chemisch analist of als monteur.

Wij zijn een familiebedrijf in brede zin: de algemeen directeur is achterkleinzoon van de oprichter maar er zijn ook veel familieverbanden onder het personeel. Er heerst een nuchtere cultuur die voortkomt uit hechte relaties en vakmanschap.

De concurrentie in de markt voor farmaceutische grondstoffen is in de afgelopen tientallen jaren toegenomen, vooral vanuit Azië. Desondanks hebben wij onze positie in de meeste producten kunnen behouden of zelfs kunnen versterken. Het consistent leveren van producten van topkwaliteit was daarbij essentieel. Onze klanten vertrouwen erop dat wij voldoen aan de strenge internationale richtlijnen voor Goede Manier van Produceren (GMP) voor farmaceutische grondstoffen.

We streven ernaar om onze medewerkers een veilige en prettige werkomgeving te bieden met een goede beloning en goede balans tussen werk en privé. Met goed werkgeverschap en door het stimuleren van een sociale organisatie houden we onze medewerkers betrokken en blijven we succesvol.

Katwijk Chemie – toen & nu

In Nederland is Katwijk Chemie één van de weinige producenten van grondstoffen voor generieke medicijnen, Active Pharmaceutical Ingredients (APIs), voor de wereldmarkt. Uit de database van Drug Master Files (DMFs) bij de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA), blijkt bijvoorbeeld dat slechts vijf Nederlandse producenten actieve registraties in de Verenigde Staten voor grondstoffen voor generieke medicijnen hebben.