Search

Proces engineer

Katwijk Chemie is een succesvol familiebedrijf, dat sinds 1914 actief is in de productie en wereldwijde verkoop van farmaceutische grondstoffen. In de fabriek in Katwijk werken ruim honderd medewerkers in een nuchtere cultuur, gebaseerd op hechte relaties en vakmanschap.
Ter versterking van onze organisatie zoeken wij een:

Proces engineer

32 à 40  uur per week

 

De afdeling Projecten / Engineering bestaat nu uit een Projectmanager Chemie en een Coördinator Technische Projecten. Vanwege uitbreidingen in de fabriek en vanwege vervanging en automatisering van apparatuur in combinatie met toegenomen eisen (milieu, veiligheid, kwaliteit) is besloten om de afdeling uit te breiden. Voor de komende jaren liggen er diverse uitdagingen zoals een groot nieuwbouwproject, automatisering van reactoren en emissie reductie.In de nieuwe functie zal de proces engineer zich bezig houden met:

  • Vertalen van wensen en eisen naar ontwerp voor installaties/apparatuur inclusief berekeningen en tekeningen;
  • Verbeteren van batchprocessen (vooral chemische synthese, zuivering en drogen);
  • Bijdragen aan veiligheidsstudies en onderzoeken o.a. na incidenten en kwaliteitsproblemen;
  • Begeleiden en vastleggen van installatie/ingebruikname en van wijzigingen.

 

Je zult hierbij veel samenwerken met QHSE, R&D, de productie afdelingen, de (Electro)technische dienst en met leveranciers en dienstverleners. Je rapporteert aan de directie.

Onze wensen:

Een collega op HBO of WO niveau met een opleiding in (organische) chemie of (proces)techniek en relevante werkervaring. Je bent praktisch ingesteld en je bent meer generalist dan specialist.

 

Wij bieden:

Uitdagend en zeer afwisselend werk in een prettige, nuchtere werkomgeving met veel interactie, verantwoordelijkheid en tastbare resultaten; een passende beloning en zeer gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden.

 

Meer informatie?:

Vraag Arwin Krayenoord via 071 4056789.

Sollicitatie vóór 1-5-2023 d.m.v. motivatiebrief met CV aan pz@katwijk-chemie.nl.